Mühren kwelgeest voor FC Volendam. Cambuur-aanvaller heeft met doelpunt en wonderschone assist belangrijk aandeel in 3-0 zege op oude club

Volendam

Een slimme spitsengoal en een wonderschoon hakje, daarmee had Robert Mühren vrijdag een belangrijk aandeel in de 0-3 zege van Cambuur op Volendam. De Friezen lieten aan de Dijk zien net een stapje verder te zijn dan de thuisclub en stevenen op de titel in de eerste divisie af.

Volendam-voetballers doen het goed in Friesland. Niet alleen in Heerenveen - waar Veerman en Veerman - hun stempel drukken, ook in Leeuwarden. Met doelman Sonny Stevens, aanvoerder Erik Schouten en Nick Doodeman (die op de bank moest beginnen) telt Cambuur flink wat voetballers met een verleden aan de Dijk.

Mogelijk wordt dat contingent binnenkort aangevuld met Marco Tol, die in de belangstelling van Cambuur zou staan. Een koopje voor de Friezen want de verdediger mag aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken.

Het grootste succesnummer van de afgelopen jaren in Leeuwarden is echter Robert Mühren. Op loopafstand van het ouderlijk huis was hij opnieuw belangrijk voor de Friezen. Na achttien minuten zette hij Cambuur met een echte spitsengoal - slim voor zijn man gekropen bij de eerste paal - op voorsprong. Het was alweer nummer 28 van dit seizoen voor de goaltjesdief.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En dat was een tik voor Volendam dat de wedstrijd voortvarend was begonnen en binnen een minuut al dichtbij een treffer was. Stevens tikte de curvebal van Franco Antonucci echter uit de bovenhoek.

Na een kwartiertje was de storm iets gaan liggen en kreeg Cambuur steeds meer vat op de thuisclub. Kansen waren er ook. Roggeveen redde toen Kallon alleen voor hem stond, maar was kansloos op de inzet van Mühren en ging na een half uurtje vreselijk in de fout door over een schot van Michael Breij heen te trappen: 0-2.

Cambuur verzuimde daarna de wedstrijd in het slot te gooien. Volendam had weliswaar veelvuldig de bal, maar de kansen waren voornamelijk voor Cambuur. Maar zwak afronden en enkele knappe reddingen van Roggeveen - die zich enigszins herstelde van zijn blunder voor rust - stonden dat in de weg.

Een vrije trap van Derry John Murkin had twintig miniten voor tijd een breekpunt in de wedstrijd kunnen zijn. Zijn vrije trap draaide buiten het bereik van de grijpgrage armen van Stevens, maar eindigde op de paal.

Met een wonderschoon hakje deed Mühren tien minuten voor tijd zijn ploeg definitief de das om. Breij kon het karwei daarna vrij simpel klaren.

Scoreverloop: 18. Mühren 0-1, 31. Breij 0-2, 80. Breij 0-3.

FC Volendam: Roggeveen; Kasius, Tol, Van de Ven, Murkin; Ben Sallam (66. James), Antonucci, Alex Plat; Deul (82. Twigt), Mulattieri, El Kadiri (66. Kaars).

Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Oratmangoen (73. Ter Heide), Hoedemakers, Breij (82. Ladan); Antonia (73. Doodeman), Mühren, Kallon (66. Sambissa).

Net binnen