Tientallen omwonenden moeten hun huis uit vanwege grote brand op vliegveld Hilversum. Loods en woning verwoest [video]

© Foto’s Mizzle Media
© Foto’s Mizzle Media
1/11
Hilversum

Bij een grote brand in een vliegtuigenloods en woning aan de Rading in Hilversum zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 38 bewoners in de omgeving uit voorzorg uit hun huizen gehaald. Het vuur woedde in de loods met bovenwoning op vliegveld Hilversum. Volgens de brandweer raakte niemand gewond. De bewoners van de woning konden op tijd het pand verlaten.

De brandweer had het vuur rond half vier onder controle. De woningen werden ontruimd omdat de brandweer bang was dat benzine die in de loods aanwezig was zou kunnen ontploffen. Het gaat onder meer om huizen in Loosdrecht aan de Dominee Versteegtstraat. De bewoners werden in het gemeentehuis van Loosdrecht opgevangen en zijn rond half vier weer naar huis teruggekeerd.

De vlammen ontstonden rond half twee in de nacht. In de loods van het Hilversumse bedrijf Maintain-a-Plane op de grens van Loosdrecht stonden vliegtuigen die daar worden onderhouden en gerepareerd. Boven de loods woont de eigenaar met zijn gezin. Loods en woning zijn volledig verwoest.

Ook een tweede loods werd door het vuur bedreigd. De brandweer wist te voorkomen dat ook deze verloren zou gaan. De ruim twintig vliegtuigjes die in deze loods stonden zijn door de brandweer naar buiten geduwd.

(Tekst gaat door onder de video)

In de omgeving is door de hulpdiensten een gebied ruim afgezet. De brandweer is ter plekke met watertransportvoertuigen om zoveel mogelijk bluswater ter plekke te krijgen. Ook zijn dikke slangen uitgerold naar de vijver op het Lindeplein om voldoende bluswater aan te voeren. De korpsen van Loosdrecht, Hilversum, Huizen, Bussum en Maartensdijk zijn betrokken bij het bestrijden van de brand. Om vijf uur is de brandweer nog aan het nablussen. Af en toe laaien de vlammen nog even op.

Lees ook: Ooggetuige van uitslaande brand op Vliegveld Hilversum schrok zich rot van de knallen en vlammen. ’Het gezin stond in onderbroek in de kou. Er was geen houden meer aan’

Over de oorzaak van de brand kan de brandweer vrijdagochtend nog niets zeggen. Het onderzoek loopt.

,,Mocht u last hebben van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel uw mechanische ventilatie uit’’, raadt de brandweer aan op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen