Grote brand in bedrijf aan Dieselstraat in Volendam [video]

© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
1/11
Volendam

Aan de Dieselstraat in Volendam is woensdagavond een bedrijfspand in brand geraakt.

De brand brak rond 21 uur uit. Volgens de eerste berichten van de brandweer ging het om een dakbrand bij een bedrijfspand. Ooggetuigen wisten al snel te melden dat het ging om het pand van Korff Dakbedekking.

De brand werd al snel opgeschaald tot ’zeer groot’ en de brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse. De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland bevestigde dat het om een zeer grote brand ging en meldde dat ook brandweerkorpsen uit omringende gemeenten waren gealarmeerd om te helpen het vuur te doven. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving, tot Uitgeest en Amsterdam aan toe, schoten te hulp.

De Veiligheidsregio maande omstanders om afstand te houden, en riep ramptoeristen tegen 22 uur op dat ze vanwege de avondklok naar huis moesten gaan. Dat bleek niet het geval want ruim na 22 uur waren er nog toeschouwers te zijn. Ook de gemeente Edam-Volendam sommeerde de kijkers te vertrekkers.

Volgens ooggetuigen was er geen houden aan en liepen ook omringende bedrijven gevaar. Het zou gaan om onder meer vloerspecialist VCV van de gebroeders Kwakman, pizzabezorger Pepe’s en Meme’s, en het bedrijf Podobrace. Volgens ooggetuigen zijn enkele belendende bedrijven ten prooi gevallen aan de vlammen.

Rond 23 uur liet een woordvoerder van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland weten dat de brand ’redelijk onder controle’ was. De bluswerkzaamheden waren toen nog niet ten einde. De oorzaak was woensdagavond nog niet bekend.

Lees ook: Enkele honderden schilderijen uit collectie Spaander gered bij uitslaande brand aan Dieselstraat in Volendam

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen