Politie geeft beelden van mishandeling bij fietsenstalling station Purmerend vrij: slachtoffer lag ruim 12 uur bewusteloos op de grond [video]

Purmerend

De politie heeft beelden vrijgegeven waarop mogelijk de daders zijn gezien van een ernstige mishandeling op het Beatrixplein in Purmerend.

Het slachtoffer was een 59-jarige medewerker van de bewaakte fietsenstalling bij het NS-station. Die werd in de ochtend van 13 februari bewusteloos en onder het bloed aangetroffen op de vloer van het kantoortje bij de bewaakte fietsenstalling. Waarschijnlijk lag het slachtoffer daar al meer dan twaalf uur. De man had geen idee wat er gebeurd is en moest met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Wat de zaak extra wrang maakt is dat de fietsenstalling wordt beheerd door werknemers van participatiebedrijf Werkom, het gaat om mensen met een arbeidshandicap.

Volgens de politie staat de mishandeling niet op zichzelf maar zijn er ook spullen gestolen bij de bewaakte fietsenstalling, waaronder een tas met gereedschap en een bedrijfsjas. De politie geeft nu beelden vrij waarop de mogelijke daders te zien zijn. Het gaat om twee mannen die rond 18.30-19 uur in de buurt over straat liepen. Te zien is hoe ze vanaf het station in de richting van de Wielingenstraat lopen. De mannen komen helaas niet herkenbaar in beeld en de beelden van de bewakingscamera’s zijn niet best van kwaliteit.

Het is niet zeker dat de twee verantwoordelijk zijn voor de mishandeling. „Maar we hebben genoeg redenen om aan te nemen dat ze in ieder geval de diefstal hebben gepleegd”, zegt een woordvoerder van de politie. Die is er alles aan gelegen om de zaak op te lossen. „Ruim een maand later kan het slachtoffer nog altijd niet werken, en hij is nog steeds ontzettend angstig.”

Wie tips heeft over de identiteit van het tweetal, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844, Of anoniem via 0800-7000.

Net binnen