Premium

Motorrijders gaan actievoeren in Venhuizen tegen afsluiten populaire Zuiderdijk. ’Deze oplossing is een waterbed, drukte van motoren is straks elders in het dorp’

Op eerste Paasdag 2020 was de eerste proefafsluiting van de Zuiderdijk. Hier geven burgemeester Michiel Pijl (links) en verkeersregelaar Hendri van 't Ende tekst en uitleg aan motorrijder Tom Hartog.
© Foto Jaap van der Pijll
Venhuizen

Het afsluiten van de Zuiderdijk voor motorrijders zal zeker in de zonnige weekenden gevolgen hebben voor bewoners van onder meer de Hemmerbuurt, Middenweg, Jongeweer en andere dorpswegen in Venhuizen. Om de mensen die aan deze straten wonen daarop te wijzen gaat de Motorrijdersactiegroep (Mag) komende zondag in deze straten op motoren de bewoners langs.

De bewoners van de Zuiderdijk in Venhuizen klagen al geruime tijd over de motorrijders op de dijk. Zij ergeren zich aan de motoren waarvan volgens hen het merendeel veel te veel herrie maakt. Ook zouden zij massaal te hard rijden en de populaire kronkelige smalle oude zeedijk gebruiken als een circuit. Volgens de aanwonenden ontstaan door de motoren geregeld gevaarlijke situaties en is van rustig in je tuin zitten door de herrie van de motoren geen sprake.

Net binnen