Laat je betoveren door de sterren bij Volkssterrenwacht Orion in het Streekbos

Sterren kijken bij Orion.
© Foto Ineke Mulder
Bovenkarspel

In je achtertuin planeten bewonderen is leuk, maar met een grote telescoop wordt het nog leuker!

Er is elke avond en nacht wel iets moois te zien aan de hemel. In de nacht van dinsdag op woensdag waren Mars, Jupiter en Saturnus goed zichtbaar. De donkere nacht is een veranderend schilderij: vannacht is alles weer anders.

Met het blote oog in het donker turen in de hoop dat je een bijzondere ster ontdekt, is een leuk avontuur. Met echte, grote telescopen wordt de belevenis een stuk groter. Door de coronamaatregelen is Volkssterrenwacht Orion in het Streekbos gesloten voor grote groepen, op afspraak kan er wel een bezoek worden ingepland.

Gluren naar de maan

In de koepelruimte staan grote telescopen opgesteld, waardoor bezoekers lekker kunnen gluren in het heelal. Met een beetje mazzel is bij helder weer de maan met zijn kraters te zien. De telescopen zijn zo afgesteld dat het mogelijk is om met eigen camera of smartphone een foto te maken. Aan bezoekers die op zoek zijn naar een specifiek sterrenbeeld, sterrennevels of sterrenhopen wordt tijdens het bezoek uitleg gegeven.

Niet alleen aan de strakke hemel, maar ook binnen is van alles te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie. Er kan zelfs een interactief reisje gemaakt worden door het heelal met behulp van een superhightech groot touchscreen.

Door de coronamaatregelen is de volkssterrenwacht voorlopig nog gesloten. Op de website zal bekend worden gemaakt wanneer de deuren weer open gaan.

Net binnen