Venhuizers hakken teleurgesteld de knoop door: weer geen Pinkster 3 en draverij

’De Verrukkelijke Vuilnismannen Ko en Lau’, een van de acts tijdens Pinkster 3 in 2012.
© Foto Theo Groot
Venhuizen

De dorpsgemeenschap in Venhuizen zal het dit jaar zonder de kermispret van Pinkster 3 en de kortebaandraverij moeten stellen. De organisatie heeft de knoop doorgehakt en vindt het vanwege alle virusperikelen onverstandig het evenement door te laten gaan.

Die stap is ook ingegeven door de grote onzekerheid die er nu nog is rondom evenementen en vergunningen. ,,Het is voor ons niet te doen om alles dit jaar op tijd te kunnen organiseren”, aldus een verklaring. ,,Met enorme teleurstelling hebben wij wederom moeten besluiten om de Harddraverij op Pinkster3 voor 2021 definitief niet door te laten gaan.”

Vorig jaar werd het evenement ook noodgedwongen ‘uitgekleed’, met onder andere een kermiskar die door het dorp reed en de mogelijkheid om dan maar een gokje te wagen op een draverij in Zweden.

De stichting heeft de afgelopen decennia altijd een bijzondere achterban gehad in de vorm van donateurs. Toch heeft de organisatie de jaarlijkse incasso voor dit jaar afgeblazen. De enige andere optie is om de Venhuizers te vragen voor een vrijwillige bijdrage, omdat de hoop op een echt dorpsfeest in het voorjaar van 2022 levend te houden. De bijdrage kan digitaal geregeld worden via de website www.harddraverijvenhuizen.nl

Net binnen