Premium

Tijdelijke schoolgebouwen in Zuidoostbeemster komen er nu echt, tegenstanders leggen zich bij de beslissing neer. Bouw begint in mei

Gebruikers van het gebouw: Esther Zijl (Forte Kinderopvang), André Olde Engberink (buurthuis), Nancy Dijkstra (CPOW) en Judtih den Otter (Bloeiende Perelaar).
© Foto Ella Tilgenkamp
Zuidoostbeemster

De bouw van de tijdelijke gebouwen voor scholen en kinderopvang in Zuidoostbeemster gaat na een roerig jaar binnenkort van start. Na een maandenlange discussie over de plek voor de semipermanente school staan alle seinen nu op groen. Tussen mei en augustus wordt op beide schoolpleinen van De Bloeiende Perelaar een tijdelijk schoolgebouw neergezet.

Tegenstanders, onder wie buurtbewoners, ouders, het buurthuis en het schoolbestuur, lieten vorig jaar flink van zich horen. Zij wilden de semipermanente school niet op het terrein van De Bloeiende Perelaar, het buurthuis en Forte Kinderopvang. Hun grootste bezwaar was het gebrek aan speelruimte op het schoolplein als er twee extra gebouwen komen. „Zo’n postzegeltje speelruimte kun je de inwoners van Zuidoostbeemster niet aandoen”, vonden zij. Ook de verkeersveiligheid rondom de school baarde menigeen zorgen.

Net binnen