Eén centimeter te kort voor EK-limiet, maar er gloort hoop voor Jessica Schilder

Jessica Schilder.
© Foto Orange Pictures/Andre Weening
Apeldoorn

Echt tevreden lijkt kogelstootster Jessica Schilder nooit te zijn. Maar haar titel dit weekend bij het NK indoor noemde ze na afloop ’best ok.’

De 22-jarige Volendamse rekende in Apeldoorn andermaal af met haar grote voorbeeld Melissa Boekelman, met een mooie winnende afstand van 18.19 meter. „Ik had verder willen komen”, voegde Schilder daar echter direct aan toe. „Maar in de afgelopen drie wedstrijden twee keer boven de achttien meter stoten, dat is gewoon goed.”

Schilder begon de wedstrijd rustig. „Bewust deed ik de eerste poging op safe, een les van de vorige wedstrijden. Daarna ging ik verder uitbouwen. Afgelopen winter heb ik vooral aandacht besteed aan consistentie en doorversnellen tijdens mijn draai. Ik doe deze techniek nu twee jaar, dus is het een kwestie van veel herhalen in de training.”

Met haar afstand bleef ze één centimeter verwijderd van de limiet voor het EK indoor, dat van 4 tot en met 7 maart in het Poolse Torun plaatsvindt. Toch gloort er hoop. Ze heeft voldaan aan de zogeheten inschrijflimiet van 17.30 meter, waardoor de atletiekunie haar mag inschrijven. „Het is nog niet officieel, ik moet nog een mail krijgen. Maar het voelt als een soort van gekwalificeerd. Als het doorgaat ben ik in Torun een van de jongste deelnemers. Ik ga vooral mijn best doen.”

Lees ook: Kogelstootster Jessica Schilder prolongeert Nederlandse indoortitel. Volendamse blijft één centimeter verwijderd van limiet EK indoor, maar denkt toch te kunnen afreizen

Net binnen