Djoao Lobles bevestigt op NK indoor reputatie als snelste Nederlander op de 800 meter. Helderse atleet prolongeert nationale titel

Djoao Lobles actief op onderdeel 800 meter tijdens limietwedstrijden die gelijktijdig met de Nederlandse kampioenschappen Atletiek werden gehouden.
© ANP
Apeldoorn

Djoao Lobles heeft bevestigd dat hij de snelste Nederlander op de 800 meter is van dit seizoen.

Hij veroverde bij het NK indooratletiek in Apeldoorn het goud in een rappe 1.46,65.

De 20-jarige atleet uit Den Helder, de titelverdediger, voorkwam dat routinier Thijmen Kupers zijn achtste indoortitel kon bemachtigen. Kupers eindigde in de finale op gepaste afstand als tweede in 1.47,75. Jurgen Wielart eindigde als derde in 1.48,16.

Dit trio zal normaal gesproken ook worden uitgezonden naar het EK indoor over een kleine twee weken in Polen. Op de 800 meter gebeurde dit indoorseizoen iets opmerkelijks; liefst acht atleten liepen onder de limiet van 1.49,00 voor de Europese titelstrijd in Torun.

De laatste was zaterdag Kevin Viezee in de series van de 800 meter. Hij eindigde in de finale als vijfde. Bram Buigel, die ook de limiet had gelopen, finisthe als vierde in 1.48,74. Maarten Plaum, eveneens gekwalificeerd voor Torun, stapte uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee ploeggenoten van Lobles bij het Noord-Hollandse hardloopcollecief Team Distance Runners veroverden eveneens de Nederlandse titel. Bram Anderiessen, al zeker van deelname aan het EK indoor, won de 1500 meter in 3.41,20 minuten. Britt Ummels, die zich eveneens kwalificeerde voor die Europese titelstrijd, zegevierde op de 800 meter: 2.05,01 minuten.

Net binnen