Profronde van Noord-Holland verplaatst naar het najaar. Wielerklassieker in 2021 weer een eendaagse

Ivar Slik in de leiderstrui tijdens de Ronde van Noord-Holland in 2019.
© Foto Nederlandse Loterij Topcompetitie/Leon van Bon
Alkmaar

De Profronde van Noord-Holland wordt verplaatst naar het najaar. Een nieuwe datum is nog niet bekend. Wel is de oudste wielerklassieker van Nederland in 2021 weer een eendaagse met start en finish in Stompetoren.

De wedstrijd, onderdeel van de KNWU topcompetitie, zou in eerste instantie op 25 april plaatsvinden. Door onzekerheid rond de ontwikkeling van de coronamaatregelen wordt in samenwerking met de wielerbond een andere datum gezocht. De organisatie van de profronde hoopt op een plekje op de kalender in september, maar het probleem is dat veel wedstrijden naar het najaar willen verhuizen.

De Ronde van Noord-Holland bestaat dit seizoen 75 jaar. De eerste wedstrijd was in 1946. „We hopen echt dat we in dit jubileumjaar nog een koers kunnen organiseren”, aldus voorzitter Koos Venema.

Vorig jaar was er ook al geen profronde door de provincie. In 2020 zou de wedstrijd worden uitgebreid met een vrouwenkoers, maar uiteindelijk werd door corona een streep door de koers gezet.

Dit jaar is er gekozen voor een klassieker met start en finish in het dorp Stompetoren; in 2019 was het nog een meerdaagse. De wedstrijd gaat wel over nagenoeg hetzelfde parkoers als twee jaar geleden. Toen won Ivar Slik uit Bergen het eindklassement.

Net binnen