Na Raymond van Barneveld heeft ook Niels Zonneveld zijn tourkaart bij de PDC terug. Uitgeester kan komende twee jaar prof blijven

Niels Zonneveld.
© Foto PDC
Uitgeest

Niels Zonneveld heeft ook komende twee jaar een tourkaart van de Professional Darts Corporation (PDC). Net als Raymond van Barneveld, die zijn comeback hoopt te maken bij de wereldtop, verzekerde de 22-jarige darter uit Uitgeest zich in Duitsland van een startplek op de PDC Pro Tour.

Zonneveld, die eind vorig jaar zijn debuut op het WK maakte, haalde op de finaledag van de zogenaamde PDC Q-school de kwartfinales, waardoor hij op de ranking niet meer was in te halen.

In die kwartfinale versloeg hij overigens Van Barneveld met 6-5. Zonneveld haalde uiteindelijk de finale, maar hij moest daarin zijn meerdere erkennen aan de Rus Boris Koltsov (6-4).

In het Duitse Niedernhausen waren voor de Europese spelers elf tourkaarten te verdienen.

Castricummer Jimmy Hendriks kwalificeerde zich wel voor de finaleronde van de Q-school, maar hem lukte het niet om het felbegeerde briefje te verdienen. Eerder had Hendriks van 2017 tot 2019 wel een tourkaart.

Zonneveld had van 2018 tot 2020 een ticket voor de Pro Tour, maar omdat hij niet bij de beste 64 spelers van de wereld hoorde, moest hij op de Q-school gooien om het bewijs weer terug te verdienen.

Net binnen