Telstar ziet punt tegen NAC in slotfase in rook opgaan; 1-2 verlies

Velsen-Zuid

Telstar leek tegen NAC Breda lange tijd een punt te pakken maar zag dat in de slotfase misgaan. 1-2 voor NAC.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Dat gebeurde pas in de laatste fase van het eerste bedrijf. Mario Bilate kwam één op één met doelman Jasper Schendelaar van Telstar te staan maar wist de bal niet voorbij de keeper te krijgen. Bovendien stond hij buitenspel.

Ook Kai de Rooij werd na een indrukwekkende solo tegeng gehouden door Schendelaar. NAC lostte verder wat ongevaarlijke afstandsschoten.

Verrassend genoeg kwam Telstar op voorsprong. In de laatste minuut voor rust wist Cas Dijkstra de ervaren Thom Haye op fraaie wijze uit te spelen. Hij hield de bal hoog, kapte zijn tegenstander uit en gaf voor op Glynor Plet. De ervaren spits had er geen kind aan en rondde fraai af.

De tweede helft was amper begonnen en NAC kwam al terug op gelijke hoogte. Michael Maria speelde Rashaan Fernandes kinderlijk eenvoudig voorbij waarna hij de bal het centrum instuurde. Doelman Schendelaar stootte de bal met zijn vuisten weg waarna de bal voor de voeten van Mounir el Allouchi terecht kwam die raak schoot.

Lange tijd leek het erop dat Telstar een punt ging pakken. NAC Breda was weliswaar sterker maar kwam tot weinig grote kansen. Doelman Jasper Schendelaar stond met veel vertrouwen te keepen en redde onder meer op een afstandsschot van invaller Anco Jansen.

Toch ging het in de 83e minuut nog mis voor de thuisploeg. Mario Bilate kreeg een afvallende bal voor zijn voeten bij een corner en schoot feilloos raak.

Lees ook: Telstar heeft het even moeilijk, beseft ook Andries Jonker na ongelukkige nederlaag tegen NAC Breda: ’Maar ik vind dat niet zo gek’ [video]

Net binnen