Stefan Struve stopt definitief met vechten. 32-jarige Beverwijker heeft te veel last van zijn evenwichtsorgaan en stapt daardoor niet meer de UFC-ring in

Stefan Struve tijdens een training.
© Ron Pichel Fotografie
Beverwijk

Stefan Struve stopt met vechten voor de mixed martial arts organisatie UFC. De 32-jarige Beverwijker heeft te veel last van zijn evenwichtsorgaan, waardoor ’The Skyscraper’ de ring definitief vaarwel moet zeggen.

Struve stopte eerder in 2019 al kortstondig, maar omdat hij een goed aanbod kreeg van de UFC, pakte hij zijn handschoenen toch weer op. Zijn laatste wedstrijd was in oktober vorig jaar op het speciale ’fight island’ van de UFC in Abu Dhabi. Struve verloor daar van de Australiër Tai Tuivasa.

De Noord-Hollander heeft vanaf mei vorig jaar problemen met zijn binnenoor. Door een virusinfectie had hij last van zijn evenwichtsorgaan en gehoorproblemen, maar de doktoren gingen er vanuit dat het vanzelf over zou gaan.

Struve stapte opnieuw de ring in, maar tijdens zijn laatste gevecht werd zijn rechteroor weer geraakt. Uit nieuw onderzoek bleek dat de schade in zijn binnenoor toch permanent is. In het dagelijks leven heeft hij er weinig last van, maar voorbereiden op een nieuw gevecht is onmogelijk. Afgelopen week krijg hij een aanbod van de UFC voor een nieuwe tweekamp, maar Struve moest die afslaan en maandagmiddag kwam hij met het nieuws naar buiten dat hij zijn carrière definitief moet staken.

De Beverwijker maakte vooral aan het begin van zijn carrière indruk, maar door hartproblemen moest hij een UFC-titel uit zijn hoofd zetten. Uiteindelijk vocht hij 42 wedstrijden, waarvan hij er 29 won.

Net binnen