Oude bekende Mario Grille is de nieuwe trainer van FC Velsenoord. Trainerscarrousel in de regio IJmond is daarmee tot stilstand gekomen

De nieuwe trainer van FC Velsenoord Mario Grille met voorzitter Ed van Beilen.
© Foto PR
Velsen-Noord

Mario Grille is volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Velsenoord. Met het vastleggen van Grille is de trainerscarrousel in de regio tot stilstand gekomen: alle clubs zijn voorzien voor seizoen 2021/2022.

Grille is bij Velsenoord de opvolger van Brian Tevreden, waar na drie seizoenen noodgedwongen afscheid van werd genomen. De club wilde niet het risico nemen dat het de trainer een vast contract aan zou moeten bieden.

Op de vacature kreeg Velsenoord elf sollicitaties. „Ondanks de coronaperiode was er best veel animo om onze zaterdagselectie te gaan leiden”, aldus voorzitter Ed van Beilen. „Uit de elf kandidaten hebben we samen met een aantal jongens uit de selectie twee kandidaten geselecteerd en uiteindelijk is de keuze op Mario gevallen.”

Grille heeft op verschillende vlakken ervaring in de regionale voetbalwereld. Hij was eerder trainer van het Zaanse Hellas Sport en lid van de technische commissie van DEM. Bij de Beverwijkers was hij samen met Ruud Man ook een tijdje interim-trainer. De nieuwe trainer komt terug waar hij ooit begon. De oud-Velsennoorder kwam niet alleen als speler uit voor FC Velsenoord, ook heeft hij op Rooswijk enkele lagere teams training gegeven.

Zo beschikt elke eerste elftal over een trainer. Odin’59 (Alex Geernaert), ADO’20 (Roy van der Mije) en dus Velsenoord hebben een nieuw naam voor de groep staan. DEM (Kiri Kalaitzis), FC Uitgeest (Hilmar de Groot), Vitesse’22 (Pim Tauber/Arjan de Zeeuw), De Kennemers (Paul de Lange), FC Castricum (Felix Aerts/Ralph Blom), SV Beverwijk (Ferenc van der Broek), Jong Hercules (Robert Schram) en SV Wijk aan Zee (Jerry van der Wijst) houden de huidige trainer.

Net binnen