AZ zegt nee tegen een transfer van Gudmundsson in januari nu Druijf vertrokken is

Albert Gudmundsson (links) afgelopen woensdag tegen PSV.
© Foto ANP/Maurice van Steen
Wijdewormer

Een vertrek van Albert Gudmundsson bij AZ is in deze transferperiode uitgesloten. ,,Ja, hij moet blijven’’, zegt trainer Pascal Jansen over de IJslander, die vorige maand nog zijn kont tegen de krib gooide en een paar dagen uit de selectie werd gezet.

Door het vertrek van Ferdy Druijf naar KV Mechelen, dat de spits de rest van het seizoen huurt van AZ, is een vertrek van Gudmundsson niet meer bespreekbaar. AZ heeft hem nodig. Niet alleen als aanvallende middenvelder, maar misschien ook als spits in het geval Myron Boadu niet beschikbaar zou zijn. Nu Druijf vertrokken is, is er geen andere centrumspits meer voorhanden. ,,En Gudmundsson heeft in oktober en november aangetoond dat hij in de punt van de aanval goed tot zijn recht komt’’, zegt Jansen.

Basisplaats

Na een handvol wedstrijden op de bank te zijn gelaten, stond Gudmundsson afgelopen woensdag tegen PSV opeens weer in de basis. Ook zaterdagavond tegen ADO Den Haag zal hij aan de aftrap staan. ,,We spelen tegen ADO met dezelfde elf spelers als woensdag tegen PSV’’, aldus Jansen. ,,Continuïteit vind ik belangrijk. En de spelers zijn fit, dus ze kunnen spelen.’’

AZ-ADO Den Haag, zaterdag 21 uur.

Net binnen