Premium

Nieuwe Schotse hooglandertjes trekken al veel bekijks in Baarnse Rusthoekweide, ziet buurman Jos Weijens; ’We vielen meteen voor die mooie blonde en die eigenwijze bruine’

Eeven kijken bij de nieuw kalfjes wordt ongetwijfeld een populair uitje in Baarn.
© foto Caspar Huurdeman
Baarn

Om te zeggen dat heel Baarn rijen dik rond de Rusthoekwei staat om zich aan de twee nieuwe wollige Schotse hooglandertjes te vergapen, dat gaat wat ver, maar de belangstelling is groot. ,,Er staan hier continu mensen aan het hek”, ziet Jos Weijens vanuit zijn raam. En het bestuurslid van de Vrienden van de Rusthoekweide kan het publiek geen ongelijk geven. ,,Het is ook echt zo’n aandoenlijk gezicht, die kleine wollige dames.”

De twee oude ossen in de wei denken ondertussen het hunne van die twee jonge dames die ineens in hun wei rondwandelen. De oude heren wonen zo goed als hun hele leven al in het stukje weiland voor de Baarnse villa Rusthoek, en dat is dus al zo’n vijftien jaar want zo oud zijn ze inmiddels. Tot vorig jaar waren ze met zijn drieën, maar de zwarte hooglander legde op een gegeven moment het loodje. En dat was voor de Vrienden van de Rusthoekweide het signaal om na te gaan denken over nieuwe bewoners.

Net binnen