Jorn Smits maakt indruk bij Nederlands team en vertrekt van HV Volendam naar Deense topclub TTH Holstebro

Jorn Smits in actie voor Volendam.
© Foto Fred Mol
Volendam

Jorn Smits is niet langer handballer van HV Volendam. De international verruilt de club uit de eredivisie voor TTH Holstebro, de nummer drie in de Deense competitie.

Het is de tweede keer dat Smits Volendam verruilt voor een buitenlands avontuur. De 28-jarige Limburger, die in Amsterdam een fysiotherapiepraktijk heeft, maakte in 2016 al een overstap naar het Deense Randers. Via het Duitse Emsdetten keerde hij vorig jaar echter terug.

Dat Smits nu - terwijl de competitie in Nederland al maanden stil ligt - een buitenlandse transfer maakt heeft ongetwijfeld te maken met zijn optreden voor het Nederlands team. Hij maakte indruk in de interland tegen Turkije waarvoor hij als reserve werd opgeroepen en presteerde ook goed in de dubbel tegen Slovenië afgelopen week.

Bij Holstebro wordt Smits herenigd met zijn jongere broer Kay, die ook international is. Beide broers speelden zondag tegen Slovenië hun vijftigste interland.

HV Volendam gunt de rechtshandige opbouwspeler de transfer van harte. Manager Joost Ooms: ,,We zien dit als een geweldige kans voor Jorn en zijn enorm trots dat Jorn wéér een stap kan maken naar het internationale speelveld.”

Training

Volendam, dat donderdagavond de training weer hervat, gaat volgens Ooms niet direct op zoek naar een vervanger. ,,In Nederland zijn we een topploeg maar internationaal een opleidingsclub. Elk jaar gaan een of twee van onze beste spelers naar het buitenland. Als die kans zich aandient moet je niet moeilijk doen. Normaal gesproken zouden we op zoek gaan naar een vervanger voor Jorn, maar nu - mede vanwege corona en de financiële gevolgen - doen we dat niet. We geven nu de jeugd een kans. Afhankelijk van hoe goed die het doen gaan we na het seizoen wel of niet kijken naar versterking.’’

Net binnen