Ferdy Druijf na eerste training met KV Mechelen: ’Ik zal moeten zorgen dat ze het de moeite waard vinden om me hier te houden’

Mechelen

Ferdy Druijf (22) heeft zijn eerste training afgewerkt in het trainingshirt van KV Mechelen.

De spits wordt de rest van het seizoen door KV Mechelen gehuurd van AZ. Hij werd donderdagochtend officieel voorgesteld door de club. „Ik ben heel enthousiast om hier te beginnen”, vertelde de nieuwe spits.

Druijf kreeg op weg naar het trainingscomplex van KV een lift van zijn landgenoot Lucas Bijker. De spits had duidelijk zin in zijn Belgische avontuur en deelde met de glimlach zijn eerste indrukken over zijn nieuwe club. „Zeer positief. Ik ben heel blij om hier te zijn”, zei Druijf. „Alles is heel snel gegaan. Binnen de drie dagen was alles afgerond. Maandag wist ik dat ze geïnteresseerd waren, dinsdag ben ik naar hier gekomen en gisteren (woensdag, red.) is alles afgerond. Ik was meteen enthousiast. Zowel door de club als door de spelersgroep ben ik goed ontvangen. We spreken dezelfde taal, dat praat ook wat gemakkelijker. Mijn gevoel was meteen goed.”

Marco Bizot

Totaal onbekend is KV Mechelen niet voor Druijf. „Ik kende de club wel. Ik heb er zelfs al twee keer tegen gespeeld. Drie jaar geleden in Mechelen, toen het stadion nog niet af was, en vorig jaar in januari nog tijdens het trainingskamp in Spanje. Toen heb ik ook nog gescoord tegen KV. Verder heb ik me nog wat geïnformeerd bij onze keeper Marco Bizot die ook nog in België heeft gespeeld (bij KRC Genk, red.). Hij was alleen maar positief over het Belgische voetbal en het leven hier.”

Bij AZ moest Druijf het doen met een bijrol als invaller. Bij KV Mechelen hoopt hij een hoofdrol als goalgetter op te eisen. „Mijn ambitie? Zoveel mogelijk spelen en zoveel mogelijk scoren. Dat is het belangrijkste. Ik wil de club helpen door zoveel mogelijk goals te maken.”

Aankoopoptie

KV huurt de aanvaller van AZ maar heeft ook een (dure) aankoopoptie. „In de zomer zullen we bekijken of we verder gaan met mekaar. Dat is iets wat de clubs onderling moeten regelen. Maar het ligt ook aan mezelf. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat KV het de moeite waard vindt om me hier te houden.”

Als alles goed gaat kan Druijf zaterdag al zijn debuut maken tegen Charleroi. „Of ik speelgerechtigd zal zijn? Dat wordt geregeld. Ik ben in ieder geval fit en klaar om te spelen.”

Ook in de AZ-podcast van het Noordhollands Dagblad van deze week gaat het onder meer over Ferdy Druijf. De aflevering is hier te beluisteren: aflevering 22.

Net binnen