Voortvluchtige Gerel P., verdacht van liquidatie op spyshop-medewerker uit Huizen, wordt bij verstek berecht

SCHIPHOL

In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol is donderdag het proces begonnen van de voortvluchtige Gerel P. Hij staat terecht voor een dubbele moordpoging in december 2016 in een weiland bij Noordeloos en vuurwapenbezit. Hij wist in 2017 uit de gevangenis in Suriname te ontsnappen en is sindsdien spoorloos. P. wordt ook verdacht van het uitvoeren van de liquidatie van spyshop-medewerker Ronald Bakker, maar die zaak wordt donderdag niet behandeld.

P. houdt zich nog steeds schuil voor politie en justitie. De officier van justitie vroeg de rechtbank de zaak buiten zijn aanwezigheid inhoudelijk te behandelen. De rechtbank ging daarmee akkoord. De dagvaarding is bezorgd bij zijn moeder en vriendin.

Naast de dubbele liquidatiepoging wordt P. ook verdacht van het uitvoeren van de liquidatie van spyshop-medewerker Ronald Bakker. Die werd in 2015 bij zijn woning in Huizen doodgeschoten. Justitie vermoedt dat P. als uitvoerder werkte voor Ridouan Taghi en Saïd R., maar deze feiten staan niet op de tenlastelegging die donderdag in de zaak van P. wordt behandeld.

Lees ook: 15 en 13 jaar cel voor ’spotters’ in moordzaak Huizer spyshopmedewerker Ronald Bakker

Een van de Rotterdammers die werd neergeschoten in Noordeloos is in de rechtbank aanwezig. Hij raakte bij de liquidatiepoging ernstig gewond. Hij had meerdere schotwonden, zijn milt moest worden verwijderd en hij raakte zijn rechteroor kwijt.

Lees ook:

Verdachte opgepakt voor voorbereiden aanslag op spyshop waar de geliquideerde Ronald Bakker uit Huizen werkte

Taghi overwoog wraakactie met anti-tankwapen na liquidatie spyshopmedewerker Ronald Bakker uit Huizen

Moord in Huizen grote impact op kinderen

Net binnen