Jordy Clasie zit bij selectie AZ voor topper tegen PSV, Ron Vlaar kampt opnieuw met blessure

Wijdewormer

Jordy Clasie kan woensdagavond zijn rentree maken voor AZ in de uitwedstrijd tegen PSV.

Clasie keert na lange tijd terug in de wedstrijdselectie.

Trainer Pascal Jansen kende echter ook een tegenvaller. Routinier Ron Vlaar - zaterdag na lang blessureleed weer op de bank tegen Zwolle - is opnieuw uitgeschakeld. Hij moest deze week de training verlaten. Over de ernst van de blessure wilde Jansen dinsdagmiddag niets kwijt.

Naast Clasie keert ook Timo Letschert terug in de wedstrijdselectie. De met een gezichtsmasker spelende Bruno Martins Indi kon zaterdag nog geen hele wedstrijd spelen, maar Jansen rekent erop dat dit woensdag wel lukt.

Jansen gaf verder aan dat de speelstijl van PSV elke tegenstander noodzaakt tot wijzigingen in de eigen speelwijze, dus ook AZ zal zich aan het ’vierkant’ op het PSV-middenveld aanpassen. ,,In Nederland komt zo’n manier van spelen eigenlijk niet voor. Dus daar moet je rekening mee houden. Er is een plan’’, zei Jansen, die onder de indruk was van Ajax-PSV van afgelopen zondag. Toch denkt Jansen dat ook AZ dat niveau van Ajax en PSV kan benaderen. ,,Als wij goed zijn, kunnen wij met dezelfde intensiteit spelen.’’

Jansen, die woensdag terugkeert bij de club waar hij vijf jaar werkzaam was, kijkt uit naar het bezoek aan Eindhoven. ,,Erg leuk om alle mensen met wie ik al die jaren werkte weer te begroeten. Ook een aantal spelers maakte ik mee in de jeugdopleiding’’, aldus Jansen, die bij PSV onder meer hoofd jeugdopleiding en trainer van het beloftenteam was.

Net binnen