Weer explosie bij Poolse supermarkt Beverwijk [video]

© DNP.NU

Bij Beverhof.© DNP.NU

Bij Beverhof.© DNP.NU

De brandende auto bij de Velsertunnel.© Michel van Bergen

De brandende auto bij de Velsertunnel.© Michel van Bergen

De brandende auto bij de Velsertunnel.© Michel van Bergen

De brandende auto bij de Velsertunnel© Michel van Bergen

Bij Beverhof.© Michel van Bergen

Bij Beverhof.© Michel van Bergen

Bij Beverhof.© Michel van Bergen

Internetredactie
Beverwijk

Bij de Poolse supermarkt in winkelcentrum Beverhof in Beverwijk heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag weer een explosie plaatsgevonden.

De brokstukken liggen op straat bij het winkelcentrum aan de kant van de Bloksteeg. De klap was rond 4.30 uur in Beverwijk goed te horen. "De hele gevel ligt eruit. Het is vrij heftig", aldus een politievoorlichter.

Bij dezelfde Biedronka-supermarkt ontplofte in de nacht van dinsdag op woensdag ook een explosief.

Lees ook: Opnieuw explosie bij Poolse supermarkt in Winkelcentrum Beverhof in Beverwijk. ’Ik voelde een drukgolf alsof de bliksem naast me insloeg’

Dit maal is de schade groter, zegt de voorlichter. ,,Toen lag ook de voorgevel er uit, maar nu is door de drukgolf ook grote schade in het winkelcentrum ontstaan. Daar ligt vooral glas.” Hij verwacht dat de Beverhof zaterdag de deuren kan openen.

De Teamleider Explosieven Verkenning van de politie heeft rond 6 uur een eerste onderzoek gedaan. De Explosieven Opruimings Dienst kmt ook naar Beverwijk om te controleren of er niet nog meer explosieven liggen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Bij Beverhof.© DNP.NU

De politie meldt dat getuigen een man weg hebben zien lopen in de richting van het Meerplein, waar hij in een auto stapte. De brandweer kwam na de explosie ter plaatse bij het winkelcentrum en een groot deel van de omgeving werd afgezet door de politie. Agenten postten op strategische plekken in en rond Beverwijk.

Om 5 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brandende auto op de Wijkermeerweg in Velsen-Noord, vlakbij de ingang van de Velsertunnel. Dat is vlakbij de Beverhof.

De politie vermoedde in eerste instantie dat deze brandende stationwagen te maken had met de explosie. ,,We sluiten het niet uit”, aldus de voorlichter. Besloten werd de auto te laten uitbranden zodat sporen rondom het voertuig behouden blijven voor forensische opsporing. Later werd duidelijk dat de auto niet bij het incident in Beverwijk betrokken was.

Ook in Aalsmeer was eerder deze week een explosie bij een Biedronka. De eigenaar van de winkels in Beverwijk en Aalsmeer is ervan overtuigd dat een concurrent achter de aanslagen zit. Dat zei Mohamed Mahmoed in een interview met De Telegraaf. "Er zijn meerdere partijen die azen op deze markt", aldus Mahmoed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook over de eerdere ontploffing: Veel schade na explosie bij Poolse supermarkt in winkelcentrum Beverhof in Beverwijk [video]

Explosie in Beverwijk derde op rij. Is het letterlijk oorlog tussen de Poolse supermarkten?

(Video DNP.NU, foto’s DNP.NU en Michel van Bergen)

De brandende auto bij de Velsertunnel© DNP.NU

De brandende auto bij de Velsertunnel© Michel van Bergen

Brandweer bij de Beverhof.© Michel van Bergen

Net binnen