Hovocubo nu al zeker van een tegenstander van de buitencategorie in de Champions League: duel met vijfvoudig winnaar Inter Movistar lonkt

Hovocubo (links) plaatste zich afgelopen week voor de Champions League door in Noorwegen Utleira Idrettslag op te rollen.
© Foto Lars Rune Skaug
Hoorn

Hovocubo kan zich gaan opmaken voor een krachtmeting met een absolute topploeg. Voor de loting van de eerste ronde van de Champions League zijn de zaalvoetballers ingedeeld in pot 2B. De Hoornse club weet daardoor al dat het een tegenstander treft uit pot 2A, met daarin de nummers 1, 2, 9 en 16 van de Fifa wereldranglijst.

Het Spaanse Inter Movistar voert de ranglijst aan. Behalve de vijfvoudig winnaar van de Champions League zitten in pot 2A ook nummer 2 van de wereld en winnaar van het toernooi in 2018/2019, Sporting Club de Portugal, het Italiaanse Pesaro (nummer 9) en de Kroatische nummer 16 van de wereld, MNK Olmissum.

Hovocubo plaatste zich afgelopen week voor de Champions League door in de voorronde het Noorse Utleira Idrettslag op te rollen. De ploeg die in eigen huis al drie jaar zonder nederlaag was, werd met speels gemak aan de kant gezet door de formatie van trainer Sander van Dijk. Het werd maar liefst 0-11.

Na afloop van dat duel zei de Hoornse trainer best nog een tegenstander van het formaat Utleira Idrettslag te willen treffen omdat hij zo graag eens de laatste zestien wil bereiken met zijn team. ,,Maar ik zou ook staan te juichen als we een topploeg als Barcelona of Inter Movistar treffen hoor, maar dan zit het toernooi er wel op, zo eerlijk moet je zijn’’, aldus Van Dijk vorige week.

Woensdag 9 december weet Hovocubo tegen wie het speelt. Het duel wordt vervolgens afgewerkt in de week van 12 tot 15 januari. Zeker is tevens al dat de zaalvoetballers een uitduel spelen vanwege de geldende coronamaatregelen in eigen land. Deze maken het voor amateurclubs ook nog altijd onmogelijk om gezamenlijk te trainen.

Net binnen