Indrukwekkend Telstar doet zichzelf voor zoveelste keer dit seizoen tekort: 1-2 nederlaag tegen Cambuur Leeuwarden

Velsen-Zuid

Telstar heeft zichzelf weer eens tekort gedaan door na een goede wedstrijd uiteindelijk met lege handen van het veld te stappen. Thuis werd het 1-2 voor koploper Cambuur Leeuwarden.

Andries Jonker zei vooraf dat hij de manier waaarop zijn team voor de dag zou komen tegen de koploper het belangrijkst vond. Daar kon hij tevreden over zijn. Telstar leek niet onder de indruk van Cambuur Leeuwarden. De jonge ploeg ging uit van eigen kracht en probeerde zijn vertrouwde positiespel te spelen. Dat lukte bij vlagen aardig, al viel het niet te ontkennen dat Cambuur meer kwaliteit in de ploeg heeft. Telstar stelde daar een hoop strijd tegenover. Spelers als Redouan el Yaakoubi en Shayne Pattynama joegen hun directe tegenstander constant op en voorkwamen dat Cambuur tot goed uitgespeelde kansen kwam. In de eerste helft kreeg de uitploeg slechts een kansje. Jamie Jacobs kon een dieptepass net niet op doel krijgen. Telstar stelde er een schot van Plet op doel tegenover.

In de tweede helft werd de wedstrijd meer open. Telstar speelde met nog meer lef en kwam in de 54e minuut op voorsprong door een doelpunt van Gyliano van Velzen. Het voorbereidende werk was van Ilias Bronkhorst die na een mooie rush een Cambuur-verdediger het bos instuurde. Lang kon Telstar niet van de voorsprong genieten. In een klutssituatie wist Jamie Jacobs van dichtbij binnen te tikken.

Telstar maakte in de tweede helft heel veel indruk door onbevangen op zoek te gaan naar de voorsprong. Het was dichtbij via Shayne Pattynama en Gyliano van Velzen. Toch kwam het zelf op achterstand. Robert Mühren schoot raak nadat El Yaakoubi de bal in zijn voeten kopte. De verdediger had de bal beter kunnen laten lopen dan was deze achtergegaan.

Zo verloor Telstar voor de zoveelste keer dit seizoen terwijl het recht had op minstens een punt of meer. Eerder gebeurde dat tegen MVV, Go Ahead Eagles en NAC. Tegen TOP Oss en FC Volendam speelde Telstar gelijk na eerst op voorsprong te zijn gekomen.

54. Van Velzen 1-0, 60. Jacobs 1-1, 79. Mühren 2-1

Telstar Schendelaar; Bronkhorst (66. Liesdek), Vandermeulen (85. Fernandes), Benamar, El Yaakoubi, Pattynama; Adshead (66. Dijkstra), Najah, Van Doorm (88. Overtoom); Plet, Van Velzen

Cambuur Leeuwarden Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Kramer; Jacobs (90. Oratmangoen), Hoedemakers, Paulissen (65. Maulun); Breij (75. Antonia), Mühren, Korte (65. Kallon)

Lees ook: Telstar weet zichzelf weer niet te belonen maar Andries Jonker wordt niet wanhopig: ’Hiervan word je beter, we gaan alleen maar sterker worden’

Net binnen