Marian de Vries treedt toe tot de directie van ziekenhuis Tergooi

Marian de Vries begint in maart volgend jaar in de directie van Tergooi.
© foto Tergooi
Hilversum

Marian de Vries (1966) treedt per maart volgend jaar toe tot de raad van bestuur van ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Samen met de voorzitter van de raad van bestuur Janneke Brink-Daamen gaat zij verder invulling geven aan de visie van Tergooi om zorg zo dicht mogelijk bij patiënten te verlenen.

De Vries heeft ruime ervaring in de zorgsector. Sinds 2015 heeft zij zitting in de raad van bestuur van het Zaans Medisch Centrum. Marian de Vries is bedrijfseconoom en register-controller en was eerder lid van de directie van de provincie Noord-Brabant. Bij de Alrijne Zorggroep, bestaande uit ziekenhuizen en verpleeghuizen, heeft zij gewerkt als manager Financiën en Control en programmamanager voor de invoering van het Elektronisch Patiënten Dossier. Daarvoor werkte zij ruim tien jaar bij zorginstelling Vierstroom. Zij bekleedt enkele toezichthoudende functies.

Marian de Vries neemt de portefeuille van vertrekkend directielid David Voetelink over. Naast het aansturen van de clusters acute & intensieve zorg en medische ondersteuning, de bouwdirectie en de stafafdelingen Facilitair, Finance & Control en ICT zal het programma Werken in Nieuw Tergooi binnen haar portefeuille vallen.