Coronacijfers in regio Haarlem blijven op en neer jojoën, maar waardoor?

© Archieffoto

Leontien van Engelen
Haarlem

Net als de afgelopen dagen blijven de cijfers over de coronabesmettingen niet alleen landelijk maar ook in de regio op en neer jojoën.

Forse stijgingen en flinke dalingen wisselen elkaar af. Waar dat door komt, is niet duidelijk. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de overkoepelende organisatie van regionale gezondheidsdiensten (GGD GHOR Nederland) hebben nog geen verklaring.

In Haarlem kregen de afgelopen 24 uur 45 personen te horen dat ze positief getest zijn op corona. Haarlemmermeer noteerde 38 nieuwe besmettingsgevallen. In Heemstede kregen 11 personen een positieve testuitslag, in Hillegom 6, Zandvoort 7 en Bloemendaal kende 6 nieuwe gevallen in de laatste 24 uur.

In heel Kennemerland, inclusief Heemskerk, Uitgeest, Velsen en Beverwijk, zijn de afgelopen 24 uur 153 personen positief getest op covid-19.

Het RIVM benadrukt dat het vooral naar weekcijfers kijkt, en niet naar schommelingen per dag. En die weekcijfers laten zien dat het aantal gevallen langzaam blijft dalen.

Net binnen