Ziekenhuis Moskou begonnen met vaccineren lokale bevolking

Rusland is begonnen met het vaccineren van burgers in Moskou tegen Covid-19. De eerste Spoetnik V-vaccins tegen het coronavirus zijn afgelopen week afgeleverd aan een ziekenhuis net ten zuiden van Moskou, zeiden de autoriteiten.

Rusland claimt dat de resultaten van de tussentijdse tests aantonen dat het Spoetnik V-vaccin 92 procent effectief is bij de bescherming van mensen tegen Covid-19.

Het Domodedovo-ziekenhuis zegt op zijn website dat bewoners die een inenting willen, zich van tevoren op een overheidswebsite moeten registreren en op de dag zelf een negatieve test en een identiteitsbewijs moeten overleggen.

Gerichte maatregelen

Het aantal coronagevallen in Rusland is sinds september sterk toegenomen, maar de autoriteiten hebben zich steeds verzet tegen het opleggen van een harde lockdown. Meer gerichte maatregelen zouden voldoende moeten zijn om de crisis het hoofd te bieden, menen zij.

Maandag rapporteerden de autoriteiten 26.338 nieuwe coronabesmettingen, waaronder 6511 in Moskou en 3691 in Sint-Petersburg. Het nationale totaal komt daarmee op 2.295.654 sinds de pandemie begon.

Ze meldden ook 368 sterfgevallen in de afgelopen 24 uur, waardoor het officiële dodental op 39.895 staat.