FC Volendam morst punten tegen TOP

Samuele Mulattieri: kansen gemist.
© Archieffoto Wim Egas
Volendam

Sprankelend was het niet wat FC Volendam vrijdagavond liet zien. Maar een zesje had voldoende moeten zijn om TOP Oss op de knieën te dwingen. Dat lukte echter niet. De eerder zo trefzekere Samuele Mulattieri faalde tot twee keer toe in de afwerking, waardoor laagvlieger TOP een puntje uit het vuur kon slepen: 1-1.

Lees ook: Het dondert in de kleedkamer van Volendam

Volendam - zonder Derry John Murkin (knieblessure) en Ibrahim el Kadiri (donderdag nog fit tijdens de training maar nu ’ziek’) - begon nog wel aardig, maar wist tegen het stug defensieve TOP, dat met slechts een aanvaller speelde, weinig kansen af te dwingen. Schoten van Kaars en Mulattieri misten bovendien kracht en richting.

De manier waarop Volendam dan toch de leiding nam, kwam rechtstreeks uit een jongensboek. Debutant in de basis Dean James, spelend op de positie van de dit seizoen zo succesvolle Murkin, stelde zich brutaal op achter een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. Hij mikte het leer fraai in de bovenhoek.

De voorsprong werkte echter niet bevrijdend. Volendam werd steeds slordiger en mocht doelman Nordin Bakker dankbaar zijn dat hij attent reageerde, toen Büttner uitbrak.

Na rust maakte Volendam het zichzelf moeilijk. TOP trok steeds meer het initiatief naar zich toe. Samuele Mulattieri had Volendam een kwartier voor tijd in veilige haven moeten brengen. De flets spelende aanvaller miste echter voor open doel. Een ijzeren voetbalwet stelt dat je dan het deksel op de neus krijgt. Oud-Volendam-speler Dennis van der Heijden kopte twee minuutjes later de gelijkmaker binnen.

Mulattieri kreeg nog een kans op revanche. Invaller Dyllandro Panka bediende met zijn eerste balcontact de Italiaan op maat, die echter opnieuw faalde in de afronding

FC Volendam: Bakker; Betti (87. Ben Sallam), Tol, Van de Ven, James (63. Eerdhuijzen); Deul (87. Maloney), Plat, Antonucci; Doodeman (81. Panka), Mulattieri, Kaars (63. Vlak).

TOP Oss: Geens; David, Lammers, Pique, Roosken, Kaak, Stuy van den Herik, Guezen (63. Hutten), Buttner; Van der Heijden, Koorman (63. Peters).

Net binnen