Gemeente Hoorn organiseert een interactieve webinar voor de Dag van de Ondernemer: ’Juist nu is er behoefte aan inspiratie en ontwikkeling’

Business coach Meriam Slijkerman.© Foto aangeleverd

Machteld van der Lecq
Hoorn

Live vanaf de bovenste verdieping van appartementencomplex De Toren van Hoorn wordt op vrijdagmiddag een interactieve webinar uitgezonden voor ondernemer. Het webinar wordt georganiseerd door gemeente Hoorn en staat in het teken van de Dag van de Ondernemer die elk jaar op 20 november plaatsvindt.

1 Waar is de dag voor bedoeld?

„De Dag van de Ondernemer heeft als doel om ondernemers te inspireren en zich te laten ontwikkelen”, vertelt woordvoerster Alicia Vargas. Normaal gesproken organiseert gemeente Hoorn op deze dag een ondernemersontbijt, waar ondernemers uit de regio kunnen netwerken. Dit ontbijt is niet alleen gericht op verbinding, maar ook op het verbeteren van het gemeentelijke beleid voor ondernemers. „Dit jaar moest er door corona een alternatief worden bedacht voor het ontbijt. Er is daarom besloten om een online webinar te organiseren, waarin de gemeente, experts en ondernemers met elkaar in gesprek gaan”, aldus Vargas.

2 Wie zitten er aan tafel?

Arthur Helling, Hoornse wethouder van Economische Zaken, is dagvoorzitter en zal de discussie leiden. Business coach Meriam Slijkerman uit Zwaag is hoofdspreker gaat met de wethouder en twee ondernemers in gesprek over de thema’s ’persoonlijk leiderschap’ en ’doorgroeien’. De ondernemers die zijn uitgekozen om deel te nemen zijn Barbara Bisschop van Queen of Sales en Jochem Feldberg van The Flying Dutchmen. Ook de Hoornse boksster Esther Schouten schuift aan en deelt haar verhaal.

3 Wat kunnen ondernemers van het webinar verwachten?

,,Het wordt een interactieve en leerzame middag”, zegt Slijkerman. ,,Als onderdeel van persoonlijk leiderschap en doorgroeien ga ik het hebben over ’high-end ondernemen’, waarover ik bijna dagelijks trainingen geef. Op deze manier wil ik ondernemers een frisse blik geven op de mogelijkheden van hun bedrijf. Daarnaast kunnen deelnemers thuis tijdens het evenement vragen stellen in de chat, die vervolgens worden doorgegeven aan de moderator van het programma.”

4 Wat hebben ondernemers hieraan in tijden van corona?

„Juist in deze tijden is er behoefte aan inspiratie en ontwikkeling. Door gebruik te maken van de ondersteuning die nu wordt geboden, kom je als onderneming niet stil te staan en kun je je onderneming ook nu naar een hoger niveau brengen”, laat Slijkerman weten. Verder zal wethouder Helling aan het begin van het webinar stilstaan bij de impact van corona op ondernemers.

5 Hoe kun je het webinar bijwonen?

Iedereen kan vrijdag vanaf 16 uur live meekijken en vragen stellen via nhnext.nl/hoorn. Aanmelden is niet nodig. Na afloop kun je de bijeenkomst hier ook terugkijken.

Net binnen