Premium

Kim van der Horst eindigt met hoofdklasser Bakkum in afgebroken tenniscompetitie als zevende: ’Ik dacht eigenlijk dat het weer de spelbreker zou worden en niet corona’

Kim van der Horst in actie tijdens de finale van de Masters of Kennemerland in 2019.
© Ron Pichel
Bakkum

De tennissers van TC Bakkum raakten in de afgelopen weken steeds beter in vorm, maar door de nieuwe maatregelen krijgt de ploeg niet de kans om te laten zien waartoe het in staat is. „Het geeft wel vertrouwen richting het voorjaar.”

Het had een mooi meetmoment moeten worden, afgelopen zondag in Amsterdam. Het eerste gemengde zondagteam van TC Bakkum, al jaar en dag actief in de hoofdklasse, ging op bezoek bij koploper Amstelpark. Het vlaggenschip van de bekende Amsterdamse club, met onder meer Michaëlla Krajicek aan boord, was voor Bakkum een mooie tegenstander geweest om te laten zien dat de ploeg in de afgelopen weken stappen heeft gemaakt. De Bakkumers waren al in Amsterdam, maar getennist werd er niet. „De regen gooide roet in het eten. We zijn toen maar met elkaar gaan padellen en dat was wel leuk”, aldus Kim van der Horst (31). „In ieder geval leuker dan kijken naar de plassen op de baan.”

Net binnen