Premium

Zwaarbevochten zege op DVS’33 Ermelo biedt Odin’59 houvast voor vervolg van bizarre seizoenstart

Drukte voor het DVS’33 doel. Kopbal van Niels Buijs blijft tussen de verdedigers van DVS’33 Ermelo hangen. Nick Burger (8) kijkt de bal na.
© Foto Ron Pichel
Heemskerk

Trainer Ted Verdonkschot en zijn mannen hebben de eerste drie competitiepunten binnen. Na twee nederlagen en evenzoveel afgelastingen wegens covid-besmettingen, zette Odin’59 in wedstrijdronde vijf het ambitieuze DVS’33 uit Ermelo met 3-2 opzij.

Veerkracht en werklust, die beide kwalificaties passen het best bij de prestatie die Odin’59 zaterdagmiddag in het eigen sportpark Assumburg op de belabberde kunstgrasmat leverde. Het was vooraf alleszins onzeker of de Heemskerkers wel in staat zouden zijn tot een fatsoenlijke pot voetbal. Immers, na een al ernstig verstoorde voorbereiding, was vervolgens ook in de competitie sprake van chaos. Zo werden beide uitwedstrijden – tegen Sportlust en Harkemase Boys – vanwege corona uit het programma genomen. „Dat dit gevolgen heeft voor het wedstrijdritme laat zich raden”, bevestigt Verdonkschot. „Komt nog bij dat verschillende jongens met klachten onregelmatig of zelfs niet konden trainen.”

Net binnen