Premium

Na jongeren zijn het nu ook weer de ouderen in Gooi, Vechtstreek en Eemland die besmet raken met corona. Weesp, Laren en Soest scoren het hoogst

Een medewerker van de GGD Gooi en Vechtstreek neemt een coronatest af in de teststraat.
© Foto ANP
Bussum

Na de jongeren zijn het nu ook weer de ouderen die positief getest worden op het coronavirus in het Gooi en de Vechtstreek. Dat meldt de GGD. ,,We zien nu ook de groep van 40 tot 60 jaar en daarboven besmet raken. Studenten hebben het virus een paar weken geleden mee naar huis gebracht en dan zie je dat de kring die besmet wordt groter wordt. Eerst de ouders en daarna ook de opa’s en oma’s”, verklaart woordvoerster Marianne Walstra van de regionale gezondheidsdienst.

De stijging van het aantal coronabesmettingen in Gooi en Vechtstreek gaat de laatste week iets minder hard. Afgelopen week kregen 266 inwoners te horen dat ze positief zijn, blijkt uit cijfers van de GGD Gooi en Vechtstreek. Dat zijn er vijftig meer dan de week daarvoor. Maar het is niet meer de verdubbeling die in de eerste helft van september plaatsvond. De GGD trekt nog geen conclusies uit de cijfers. ,,Gelukkig is het niet meer een verdubbeling maar we verwachten nog zeker twee weken een stijging. Dat is ook landelijk het beeld. Daarna zouden de effecten van de nieuwe maatregelen die dinsdag ingegaan zijn zichtbaar moeten zijn.”

Net binnen