Haarlemse projecten die mensen met mentale problemen helpen? Aanmelden voor landelijke prijs Appeltje van Oranje 2021 kan nog een maand

Haarlem

Het Oranje Fonds zoekt bijzondere projecten uit Nederland die kans maken op hun jaarlijkse prijs: een Appeltje van Oranje. Het thema voor 2021 is mentale kracht.

De landelijke stichting zal projecten nomineren die mensen met mentale problemen op wat voor manier dan ook helpen om weer volledig mee te doen in de samenleving. Denk hierbij aan projecten voor bijvoorbeeld mensen met depressieve klachten, een eetstoornis, dwangneurose, paniekaanvallen, of andere mentale worstelingen.

Aanmelden

Projecten uit Haarlem en omstreken kunnen zich tot en met 1 november aanmelden via oranjefonds.nl/appeltjes. Drie initiatieven krijgen in juni een Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Máxima.

Hindernissen overwinnen

Sandra Jetten, de directeur van Oranje Fonds zegt: “Wanneer mensen kampen met mentale problemen is het enorm waardevol als er iemand is die ze bij de samenleving betrekt. Iemand die géén professionele zorgverlener is. Waar ze steun aan hebben, die ze helpt om hindernissen te overwinnen en een stap verder te komen. Zo kunnen deze mensen voelen dat ze zichzelf mogen zijn en dat er anderen zijn die voor ze klaarstaan.”

15.000 euro

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie initiatieven die verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Voor 2020 won onder andere het Haarlemse mentorproject van stichting Bedrijf & Samenleving een Appeltje van Oranje. Alle winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Net binnen