PostNL komt naar de Zaanstreek met vierhonderd banen onder de arm

De eerste paal van het nieuwe sorteercentrum van PostNL in Westzaan gaat de grond in. Rechts met witte laarzen wethouder Hans Krieger.
© Foto Wim Egas
Westzaan

PostNL komt naar Westzaan. Woensdagmiddag werd op bedrijventerrein HoogTij de eerste paal van een nieuw sorteercentrum in de grond geslagen. Het postbedrijf verwacht hier vanaf volgend jaar zomer dagelijks zo’n 50.000 pakketten te verwerken.

PostNL komt niet met lege handen naar de Zaanstreek: de nieuwe locatie is volgens wethouder Hans Krieger goed voor 400 directe banen. ,,Banen die hard nodig zijn in deze regio en waar wij als Zaanstad blij mee zijn.’’

Tot nu toe heeft PostNL 25 postsorteercentra in Nederland. Behalve in Westzaan komt er nieuw centrum in Nieuwegein en in Willebroek, België. Corona heeft de toch al groeiende pakkettenmarkt verder omhoog gestuwd, waardoor de capaciteit moet worden uitgebreid, zei Iris van Wees, directeur operations PostNL Pakketten.

Vanuit het centrum in Westzaan worden pakketten bezorgd in en rondom de gemeente Zaanstad, onder andere in Purmerend, Volendam en Beverwijk.

Het nieuwe pand is volgens PostNL gasloos, krijgt 900 zonnepanelen en een warmteterugwininstallatie. Het doel is om het duurzaamheidskeurmerk BREEAM certificaat Outstanding te krijgen. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello.

Net binnen