Volendam-speler Marnix Roos bij voorlopige selectie Nederlands handbalteam; ’Heel blij dat ik er bij zit, maar ik reken nergens op’

Marnix Roos
© Archieffoto
Volendam

Marnix Roos is opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands handbalteam dat zich voorbereidt op de kwalificatie voor het EK in 2022. Het is de eerste keer dat de handballer van Volendam is opgeroepen.

Roos - die deze zomer terugkeerde naar Volendam na een mislukt avontuur bij Fuchse Berlin - is blij met zijn uitverkiezing. ,,Maar het is nog een voorlopige selectie. Ik ben heel blij dat ik erbij zit, maar reken er niet op dat ik straks ook voor de definitieve selectie wordt gekozen. Al ga ik daar wel mijn best voor doen.’’

In de voorlopige selectie van 33 spelers van bondscoach Erlingur Richardsson zijn nog vier spelers van Volendam opgenomen: Jordy Baijens, Floret Bourget, Dennis Schellekens en Jorn Smits.

Oranje speelt op 4 november in Almere tegen Turkije en vier dagen later (8 november) een uitwedstrijd tegen Polen. De nummers een en twee van de poule, waar ook Slovenië deel van uitmaakt, plaatsen zich voor het EK dat in Slowakije en Hongarije wordt gehouden. Ook de beste vier (van acht poules) nummers drie gaan naar het EK.

De definitieve selectie voor de twee interlands wordt later bekend gemaakt door Richardsson.

Net binnen