Burgemeester Drechterland: ’Kermissen 2021 hangen af van coronasituatie’

Zwieren in de zweef op de kermis van Venhuizen.
© Archieffoto Marcel Rob
Hoogkarspel

Of en hoe de kermissen in Drechterland in 2021 plaats gaan vinden, valt volgens burgemeester Michiel Pijl nog niet te zeggen. „Dit hangt af van de coronasituatie op dat moment”, verklaarde hij deze week in de vergadering van de gemeenteraad.

Pijl reageerde op vragen van het VVD-raadslid Niels Vertelman. Die wilde weten hoe de aangepaste kermis van Westwoud in augustus is verlopen, en onder welke omstandigheden de kermissen in het nieuwe jaar in Hoogkarspel, Venhuizen en Wijdenes gaan plaatsvinden.

Waarschuwingen

De kermis in Westwoud was vanwege corona sterk aangepast. Het met hekken afgezette kermisterrein was ruimer opgezet met minder attracties. Bezoekers van het terras van dorpshuis De Schalm moesten vooraf hun zitplek reserveren. „Dat is goed gegaan”, aldus Pijl. „Wel zijn er door onze toezichthouders een paar waarschuwingen uitgedeeld omdat mensen te dicht bij elkaar zaten.”

Of kermissen komend jaar kunnen doorgaan is voorlopig de vraag. „We kijken wat mogelijk is, maar de veiligheid staat voorop”, benadrukte Pijl. „We zullen volgend jaar zien hoe we ervoor staan.”

Net binnen