Lodewijk Asscher leidt Lagerhuisdebat en neemt manifest onderwijzers alsnog in ontvangst

Lodewijk Asscher gaat maandag in Castriucm in debat.
© Foto ANP/Remko de Waal
Castricum

PvdA-kopstuk Lodewijk Asscher komt maandag alsnog naar Castricum om van medewerkers van de regionale openbare scholenkoepel Isob een manifest met verbeterpunten voor het onderwijs in ontvangst te nemen. Dat was eind januari al opgesteld, maar toen was hij verhinderd.

De onderwijzers van achttien Isob-scholen uit de regio hielden eind januari een actie. Ze kwamen vanuit Schoorl, Uitgeest, Egmond en De Rijp, en alles wat daar tussen ligt, naar Heiloo en maakten daar een manifest, met twintig punten voor verbeteringen in het onderwijs. Dat zou op het Clusius College in Castricum aangeboden worden aan Lodewijk Asscher.

Die moest toen verstek laten gaan, maar de gelegenheid dient zich maandag, op de Dag van de Leraar, opnieuw aan. En opnieuw komen vertegenwoordigers van alle scholen bij elkaar. Nu voor het ’Isob Lagerhuis’: een debat over tien stellingen over het onderwijs, in aanwezigheid van Asscher. Elke school mag mensen afvaardigen: leerkrachten, ouders of directieleden. Er mogen volgens de nieuwste corona-maatregelen dertig mensen aanwezig zijn. Wie niet kan komen, kan op school het debat volgen via een livestream.

Sidekick

Volgens Isob-directeur Robert Smid zal Asscher ongeveer dezelfde rol in het debat vervullen als Marcel van Dam in het originele Lagerhuisprogramma. „Hij fungeert als sidekick en zal vast af en toe inspringen.”

Via de stellingen willen de Isob-scholen onder meer aandacht voor onderwijs in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. En de bijeenkomst fungeert ook als aftrap voor mogelijke vervolgacties in het vroege voorjaar.

Het debat begint om half vier en duurt tot vijf uur.

Net binnen