Geiten met de geiten op landelijke Dierendag in Enkhuizen

Dierendag in De Hertenkamp.
© Foto aangeleverd.
Enkhuizen

In 1929 vond op 4 oktober in Wenen een grote vergadering plaats waarin dierenbeschermers van over de hele wereld bespraken hoe dierenmishandeling kon worden gestopt. Sindsdien vieren we elk jaar op deze datum Dierendag: stilstaan bij het welzijn en de rechten van dieren.

In De Hertenkamp Enkhuizen kan zondag naar hartenlust geknuffeld worden met een geit, ezel of konijn. De helden van de dierenambulance zijn aanwezig om te vertellen over hun avonturen. Ter gelegenheid van Dierendag is er een grote dierenbingo te spelen.

Aanmelden

Dierendag wordt in De Hertenkamp gevierd tussen 13 en 16 uur. Deelname kost 5 euro. Aanmelden is verplicht en kan via reservering@hertenkampenkhuizen.nl.

Rundveemuseum

Ook het Rundveemuseum in Aartswoud had voor zondagmiddag aanvankelijk een heel programma in petto. Tijdens speciale dierenworkshops konden kinderen een dier knutselen, een kunstkoe melken, oud-Hollandse spelletjes spelen en kuikentjes bekijken. Woensdag besloot het Rundveemuseum echter om alle activiteiten te annuleren. ’Helaas kan onze dierenspecial onder de huidige regelgeving niet doorgaan.’

Net binnen