Premium

In Den Helder staat het water de horeca-ondernemers niet meer aan de lippen. Het heeft de kruin bereikt, aldus voorzitter brancheorganisatie

Horecavoorman Tim Petter, hier achter de balie van ’zijn’ Beatrixhotel.
© Archieffoto
Den Helder

,,Het water staat de horeca niet meer aan de lippen. Het heeft de kruin bereikt.’’ Met die beeldspraak reageert Tim Petter, voorzitter van de Helderse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, maandagavond op de afgekondigde maatregelen.

,,Hier word ik niet vrolijk van’’, stelt Petter, zelf hotelier op Huisduinen. ,,Je bent er al bang voor. Eerst die code rood waardoor de Belgen en Duitsers wegblijven. En dan nu dit. Dit is een enorme tik voor de horeca. Hoewel ik de maatregelen begrijp, balen we als een stekker. Financieel en emotioneel komt dit hard aan. Voor bruine cafés, discotheken, bars, clubs. Daar waar ze het al zwaar hadden. Maar vlak ook de hotels en restaurants niet uit. Mijn gedachten gaan uit naar alle horeca-ondernemers.’’

Net binnen