Coronaregels overtreden in café in Medemblik; toezichthouders mishandeld en met dood bedreigd door eigenaar en bezoekers, cafébaas opgepakt [update]

MEDEMBLIK

Twee toezichthouders zijn in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld en met de dood bedreigd in een café aan de Kaasmarkt in Medemblik. Ze werden tegen hun wil vastgehouden door de eigenaar en cafégangers.

De toezichthouders waren even na middernacht aanwezig om te controleren of de coronamaatregelen werden nageleefd. Bezoekers hielden zich niet aan de anderhalve meter afstand, dus werden er foto’s gemaakt van de situatie.

De sfeer begon opeens grimmig te worden toen de eigenaar van het café in gesprek met hen ging. De controleurs werden met de dood bedreigd en mishandeld. Hun telefoon werd afgepakt, waarna de foto’s werden verwijderd door cafébezoekers.

Uiteindelijk konden de toezichthouders ontkomen en haalden ze de politie erbij. Een van hen is lichtgewond geraakt. De uitbater van het café is aangehouden en ingesloten. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol.

De gemeente is bezig met bestuursrechtelijke stappen tegen het café.

Verdachten gezocht

De politie is inmiddels in het bezit van camerabeelden van het incident. Daarop zijn meerdere mensen te zien die betrokken zijn bij het mishandelen, mondeling bedreigen en tegenhouden van de toezichthouders. De verdachten wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

Een blanke man tussen de 23 en 28 jaar oud, ongeveer 1.85 meter lang, met een fors postuur en kort donker opgeschoren haar valt in het bijzonder op; hij wordt ervan verdacht één van de toezichthouders te hebben mishandeld. Hij droeg zaterdagnacht een blauw shirt met letters aan de voorzijde.

Net binnen