Beverwijkse vechtsporter Stefan Struve naar ’fight island’ in Abu Dhabi voor UFC-partij tegen Australiër Tai Tuivasa

Stefan Struve (rechts) in actie tegen Andrei Arlovski.
© Foto AFP
Beverwijk

Vechtsporter Stefan Struve reist volgende maand af naar het zogenoemde ’fight island’ in Abu Dhabi. De 32-jarige Beverwijker neemt het tijdens UFC 254 op tegen de Australiër Tai Tuivasa.

Het ’vechteiland’ van de Amerikaanse organisatie UFC is op het Yas Island in Verenigde Arabische Emiraten, waar dit jaar ook nog twee Formule 1-wedstrijden plaatsvinden. ,,Eindelijk weer aan het werk. Ik heb over de hele wereld gevochten, maar ’fight island’ zal een unieke belevenis worden’’, aldus Struve.

Om coronabesmettingen tegen te gaan, vechten de mixed martial arts-vechters in een gebied van 16 kilometer dat is afgesloten van de buitenwereld. Daarin bevinden zich een arena, hotel, trainingsfaciliteiten en restaurant. De wedstrijden vinden plaats zonder publiek.

Zwaargewicht Struve kwam eind vorig jaar voor het laatste in actie voor de UFC. In december 2019 verloor hij in Washington D.C. van Ben Rothwell. De wedstrijd was controversieel omdat Struve twee keer tussen zijn benen getrapt werd, voordat hij technisch knock-out ging.

De partij in Washington betekende zijn comeback, nadat Struve na zijn overwinning op de Braziliaan Marcos Rogério de Lima in februari 2019 had gemeld dat hij afscheid wilde nemen van de sport. Eind vorig jaar tekende hij echter een nieuw contract bij de UFC, waarvan de komende tegen Tuivasa (27) onderdeel is.

De Australiër is een flink stuk kleiner (1,88 meter) dan de 2,13 meter lange Noord-Hollander, maar van de twaalf MMA-partijen won hij er negen. De laatste drie gingen alleen verloren.

Kees van Dalsem

Net binnen