Premium

Nieuwe cacao-opslag op Hoogtij zet Gerkens op voorsprong: betere kwaliteit met geautomatiseerde opslag

Vlnr: Martin Huizinga (Cargill), Eric Asselman (Vollers) en Marijn Moesbergen (Cargill).
© Foto Erik Rietman
Westzaan

Het is een investering van enkele tientallen miljoenen euro’s en je zal misschien niet elke euro terugverdienen, maar de bouw van een nieuwe cacao-opslag op Hoogtij zet Cargill, of beter Gerkens Cacao, op voorsprong. ,,We verkleinen onze CO2-uitstoot, verkorten de transportafstanden en kunnen ’eenvoudiger’ goede producten blijven maken.’’

Wat heeft cacao-opslag te maken met kwaliteit en efficiënte cacaoverwerking tot cacaoboter en cacaopoeder? Alles. De klassieke opslag van cacaobonen is gestapeld in balen van 63 kilo. Dat is deels verleden tijd, zeker op Hoogtij. Vollers verplaatst een deel van de opslag voor Cargill van het westelijk havengebied in Amsterdam naar Hoogtij in Westzaan.

Net binnen