AZ moet nog even geduld hebben: Jesper Karlsson zou alleen voor de play-offs van de Champions League eerder zijn gekomen

Jesper Karlsson, de Zweedse aankoop van AZ, is er tegen Fortuna Sittard nog niet bij.
© Foto Ed van de Pol
Alkmaar

AZ zal zaterdag tegen Fortuna Sittard de geschorste Calvin Stengs en waarschijnlijk ook nog de geblesseerde Oussama Idrissi moeten missen.

Het zou een ideaal moment zijn geweest om aankoop Jesper Karlsson zijn debuut te laten maken. Maar Karlsson, anderhalve week geleden door AZ gecontracteerd, speelt eerst nog twee wedstrijden met IF Elfsborg en komt pas daarna, op maandag 28 september, naar Noord-Holland.

Die afspraak heeft AZ gemaakt met de Zweedse club. IF Elfsborg had Karlsson het liefst pas in de winter laten gaan, maar dat wilde AZ op zijn beurt niet. De twee clubs kwamen in het midden uit.

Alleen wanneer AZ de play-offs van de Champions League zou halen, zou Karlsson eerder komen, zodat hij in de play-offs mee kon doen. De transfersom zou dan wel weer wat hoger uitvallen, maar dat zou voor AZ geen probleem zijn geweest dankzij de extra inkomsten uit die Champions League-play-offs.

AZ werd uitgeschakeld in Kiev. Geen play-offs dus en daarom ook nog geen Karlsson deze week. Zaterdag zal trainer Arne Slot het dus moeten doen met de spelers die er nu zijn.

Net binnen