Zeemacht niet geschokt dat het nu klaar is in de beker. ’Ik heb ook leuke dingen gezien’, zegt coach De Klerk

Arjan de Klerk.
© Archieffoto
Den Helder

Zeemacht moet nog even wachten voor het zich weer kan meten met de eredivisie in de zaal. OACN Boys uit de eerste divisie B, dat met 2-3 won in De Brug, treft zvv Den Haag in de volgende ronde van de beker.

Daar ligt Arjan de Klerk niet wakker van. De coach van de Helderse eerste divisieclub haalde niettemin zijn winst uit het verloren bekerduel. ,,Ik heb leuke dingen gezien bij deze tegenstander. Verrassende aanvallen ook, waarvan ik denk dat wij die ook moeten kunnen spelen. Daar gaan we maar eens op trainen.’’

Het bekerduel waar Zeemacht twee keer een voorsprong nam, via Ingmar Waard en Andrew Petronia, ging in de laatste seconden alsnog verloren. ,,Een vrije trap door een half muurtje.’’ Waarbij Sander Rietveld, die de hele wedstrijd als vanouds stond te keepen, zich volgens de coach ook af moest vragen of hij die in de korte hoek niet tegen had moeten kunnen houden.

Verder was het een wedstrijd geweest, aldus De Klerk, waarin zijn ploeg soms een paar versnellingen langzamer speelde dan afgelopen vrijdag voor de competitie tegen LTC dat met 6-0 opzij werd gezet. ,,OACN vloog er wel in. Rennen en vliegen, maar er liepen ook een paar leuke voetballers.’’ Nog hoefde het niet verkeerd af te lopen. Niet voor het eerst was het rendement een euvel aan Helderse kant, waar open kansen naast werden gemikt of tegen de keeper aangeschoten.

Maar de volgende competitiewedstrijd, vrijdag in en tegen Winsum, heeft voor Zeemacht een groter belang. ,,Als het tenminste door kan gaan.’’ Want corona, waardoor er al niet gespeeld kon worden tegen Scagha, speelt nog steeds een grote rol in het noorden. ,,De KNVB beslist donderdag maar ik wil eerder weten waar we aan toe zijn’’, zegt De Klerk. ,,Sommige jongens moeten een vrije dag nemen en er is meer om vooraf te regelen. Dat doen we liever niet op het allerlaatste moment.’’

Net binnen