Weer 28 nieuwe coronabesmettingen: situatie in Zaanstreek-Waterland blijft zorgelijk

Purmerend

Met 28 nieuwe coronabesmettingen in het afgelopen etmaal blijft de situatie in Zaanstreek-Waterland nog altijd zorgelijk. Met name in Zaanstad blijft het aantal besmettingen toenemen. Maar ook Edam-Volendam vertoont zaterdag een piek.

Zo erg als vrijdag - een recordaantal van 51 nieuwe coronaregistraties - is het zaterdag niet. Maar met 28 nieuwe gevallen zit de regio nog altijd boven de grens van 7 besmettingen per 100.000 inwoner die de alarmbellen bij het RIVM doet afgaan. Voor regionale begrippen een stevige stijging, al valt die in het niet bij het aantal nieuwe besmettingen in bijvoorbeeld Amsterdam.

In Zaanstad kwamen er 13 positieve testen en één ziekenhuisopname bij. Dat brengt het totaal aantal besmettingen op 837. In de veel kleinere gemeente Edam-Volendam werden er in 24 uur liefst acht nieuwe registraties bijgeschreven.

Twee maal zoveel als de vier nieuwe besmettingen die in buurgemeente Purmerend werden gemeld. Er moest ook een Purmerender met coronaverschijnselen in het ziekenhuis worden opgenomen. Edam-Volendam telt sinds het uitbreken van de coronacrisis 181 positief geteste inwoners. In Purmerend zijn dat er nu 353.

Landsmeer zag er één nieuwe coronapatiënt bijkomen (56 besmettingen sinds maart), evenals Oostzaan (nu 43 besmette inwoners) en Wormerland (62 gevallen). In totaal hebben sinds het uitbreken van de pandemie 1644 inwoners van Zaanstreek-Waterland het virus opgelopen.

Net binnen