Rector Kennemer College in Beverwijk vraagt hulp ouders havo 5-leerlingen, na dringend verzoek om wegens coronabesmettingen thuis te blijven: ’Niet iedereen houdt zich aan quarantaine-oproep’

© archieffoto
Beverwijk

Een flink aantal havo 5-leerlingen van het Kennemer College in Beverwijk heeft gehoor gegeven aan een oproep om vrijwillig in quarantaine te gaan, wegens een aantal coronabesmettingen op de school. Dat stelt rector Marc van Buuren van het ’Kennemer’.

Maar Van Buuren krijgt ook signalen dat andere scholieren zijn dringende verzoek naast zich neerleggen. Daarom doet hij vrijdag schriftelijk een beroep op de ouders van havo 5-leerlingen om hun kinderen dit weekend extra in de gaten te houden.

GGD

De rector havo-atheneum-gymnasium van het Kennemer College verzocht eerder deze week bijna tweehonderd scholieren om thuis te blijven. Dit in nauw overleg met de GGD, nadat opnieuw twee havo-leerlingen zich ziek hadden gemeld met covid-19. Waardoor het totale aantal havo 5-leerlingen met corona op zes kwam.

Van Buuren: ,,Een aantal leerlingen reageert zeer zorgvuldig en volgt ook online lessen. Daar ben ik blij mee. Het is ook een goed teken dat diverse bedrijfsleiders van supermarkten hier in de omgeving ons de afgelopen dagen hebben gebeld met de vraag of het klopt dat wij onze leerlingen hebben gevraagd thuis te blijven. Dat betekent dat zij dus ook hun bijbaantje even hebben stilgelegd. Maar ik steek mijn hand er niet voor in het vuur dat iedereen gehoor geeft aan mijn verzoek. Mogelijk zijn er ook scholieren die zich niet aan de afspraak houden. Vandaar mijn brief aan de ouders.’’

Net binnen