FC Volendam hoopt in Helmond aan opmars te beginnen: op zoek naar een leider in het veld

Volendam

Met één punt uit drie wedstrijden mag de competitiestart van FC Volendam teleurstellend worden genoemd. De ploeg van trainer Wim Jonk hoopt vanavond tegen Helmond Sport aan de weg omhoog te beginnen.

Jonk gaf dinsdag na de nederlaag tegen NEC aan ’terug naar de tekentafel te moeten’. ,,Dat is een clichė dat wel bij deze situatie past.’’

De oefenmeester zag zijn team tegen de Nijmegenaren na een goede beginfase uiteenvallen. ,,Op de een of ander manier miste de ploeg de samenwerking, waardoor er in het veld te grote gaten vielen.’’

De trainer miste in de afgelopen wedstrijden binnen de ploeg een leider, die anderen op hun fouten wijst. ,,En dat mag best met stevige woorden. Het moest nu allemaal van mij komen, dat is jammer.’’

Er wordt dan ook gesmacht naar de terugkeer van Micky van de Ven en Francesco Antonucci. De verdediger is geblesseerd en is er ook in Helmond niet bij. Antonucci, die pas enkele weken meetraint, is op de terugweg.

De Belg, die de vorig competitie van Monaco werd gehuurd en nu van Feyenoord, was vorig seizoen zowel als spelbepaler als afmaker bepalend. Zijn aanwezigheid zorgde er bovendien voor dat de defensies van de tegenstanders hun aandacht meer moesten verdelen, waardoor er minder druk stond op de spitsen.

Tegen NEC begon Antonucci met beperkte opdrachten in de basis, hield het ruim een uur vol en liet bij vlagen iets van de klasse zien waarmee hij vorig seizoen tot een van revelaties van de eerste divisie uitgroeide.

Naast Van de Ven zijn ook Mo Betti en de langdurig geblesseerde aanvoerder Kevin Visser niet beschikbaar voor het duel tegen Helmond Sport, dat de competitie is begonnen met vier punten uit drie wedstrijden.

Eric Strouwen

Net binnen