Premium

’Rapport Onderzoeksraad over instorten AZ-dak zal de kwestie haarfijn fileren’; Vertrekkend burgemeester Alkmaar spreekt voor het eerst over dit onderwerp

Burgemeester Piet Bruinooge
© Foto JJFoto.nl/Jan Jong
Alkmaar

Burgemeester Piet Bruinooge neemt eind september, na ruim dertien jaar, afscheid als burgemeester van Alkmaar. Een van de heikele kwesties in die dertien jaar was het deels instorten van het stadiondak van AZ in de zomer van 2019. In een interview met deze krant spreekt hij voor het eerst over dit onderwerp. Hij ziet het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het AZ-dak ’met vertrouwen tegemoet’.

Ligt u nog wel eens wakker van zaterdag 10 augustus 2019? De dag dat het dak van het AZ-stadion deels instortte. In het onderzoek naar het ingestorte stadiondak bleek dat u degene was die bij de KNVB de garantie had afgegeven dat het stadion veilig was, zonder controle van de constructies in het stadion. U werd als portefeuillehouder Veiligheid min of meer verantwoordelijk gesteld. Naar verluidt verschijnt nog dit jaar een eindrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid aangaande het stadiondak.

Net binnen