AZ met Stengs en Gudmundsson in de basis tegen Dinamo Kiev

Albert Gudmundsson tijdens de training van maandagavond in Kiev.
© Foto EPA/Sergej Dolzjenko
Kiev

AZ begint dinsdagavond met Calvin Stengs en Albert Gudmundsson in de basis tegen Dinamo Kiev. Ze vormen met Myron Boadu de aanval.

Gudmundsson loodste AZ drie weken geleden naar de overwinning op Viktoria Plzen door in de verlenging twee keer te scoren. Hij vervangt Oussama Idrissi, die nog maar net terug is van een blessure die hem sinds de wedstrijd tegen Viktoria Plzen, drie weken geleden, aan de kant hield. Idrissi zit wel op de bank.

Stengs start net als tegen Viktoria Plzen in de basis. De wedstrijd tegen Plzen in de vorige voorronde was het enige duel dat hij tot dusver in dit seizoen speelde. Bij de andere wedstrijden in de voorbereiding ontbrak hij omdat hij niet fit genoeg was.

De opstelling van AZ kent verder geen verrassingen. Op de bank is een plek ingeruimd voor Pantelis Hatzidiakos, die zodoende voor het eerst in negen maanden bij de wedstrijdselectie zit. Hatzidiakos liep eind november een zware knieblessure op.

De terugkeer van Hatzidiakos gaat ten koste van Ramon Leeuwin. Hij zit in Kiev op de tribune en kan derhalve niet invallen. Dinamo Kiev-AZ is een wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Clasie; Stengs, Boadu, Idrissi.

Net binnen