Politie vindt 485 kilo wiet en hasj in woning in Hilversum

Hilversum

De politie heeft dinsdagochtend een grote drugsvondst gedaan in een pand aan de Neuweg in Hilversum. Er werd 485 kilo aan hasj en wiet gevonden. Drie mannen zijn aangehouden.

Het gaat om een 36-jarige man uit Made en twee mannen van 23 en 44 jaar uit Utrecht.

Agenten zagen rond 10.45 uur een auto met hoge snelheid, in een gebied waar 50 is toegestaan, wegrijden bij het pand aan de Neuweg.

De politie gaf daarom een stopteken en tijdens de controle kwam een wietgeur naar boven. Ter plekke werd ook een plak hasj van ongeveer 100 gram gevonden. Beide mannen werden aangehouden.

Toen het pand werd doorzocht waar de verdachten eerder waren weggereden, stuitten agenten op de resterende drugs. In een opslagkamer stonden gedroogde henneptoppen en tassen met hasj. Ook weegapparatuur, sealmachines, afzuigapparatuur en filters werden aangetroffen. In het pand werd later de derde verdachte aangehouden, de 23-jarige uit Utrecht.

Eveneens werden drie auto’s en meerdere telefoons in beslag genomen.

De gemeente Hilversum onderzoekt welke maatregel opgelegd kan worden aan de eigenaar van het pand. Hilversums burgemeester Pieter Broertjes sprak van een ’aantasting van de leefbaarheid van de buurt’. ,,Bewoners moeten zich veilig kunnen voelen. Dit soort acties zijn een signaal aan anderen die de fout ingaan’’, aldus burgemeester Broertjes.

Net binnen